Tiraspolul acuză Chişinăul de lipsa de decizie politică. Autorităţile moldovene susţin că liderii separatişti numai dezinformează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Transnistria va fi adoptată o lege care va reglementa procesul de negocieri cu Republica Moldova, a anunţat Vladimir Iastrebceak, aşa-zisul ministru de Externe de la Tiraspol. „Acest document va defini obiectivele negocierilor pe care Transnistria le va purta cu Republica Moldova. În el vor mai fi stipulate competenţele instituţiilor în procesul de negocieri", a declarat acesta.

Vladimir Iastrebceak a mai spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că Moldova împiedică grupurile de lucru create pentru întărirea încrederii între cele două maluri ale Nistrului. „Specialiştii în domeniul feroviar au coordonat toţi parametrii tehnici. Şi, din câte ştiu, se aştepta doar decizia politică a Chişinăului", a afirmat Iastrebceak.

CHIŞINĂUL E DE VINĂ

„Chiar dacă există probleme sunt posibilităţi pentru a le evita. De fapt, depăşirea neînţelegerilor a şi fost considerentul de bază atunci când s-a încercat elaborarea unui regulament de activitate pentru toate grupurile de experţi. Din păcate, nu există niciun semnal că partea moldovenească s-ar ţine de poziţiile convenite anterior", a mai menţionat Iastrebceak.

Oficialii din Guvernul de la Chişinău refuză să comenteze declaraţiile lui Iastrebceak. „Sigur că este o dezinformare, dar nu vrem s-o comentăm. Dacă am reacţiona, ar trebui să-i combatem şi le-am da motive în plus ca să nu vină la masa de negocieri, iar noi acum vrem să evităm o confruntare", a spus George Balan, şeful Biroului de Reintegrare.

Problema transnistreană va fi discutată în format 5+2 la reuniunea din 21 iunie de la Moscova

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite