Studenții moldoveni au drept de vot în toate secțiile de votare din orașul în care învaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităților moldovene speră ca în acest an să se prezinte la vot un număr mai mare de tineri
Autorităților moldovene speră ca în acest an să se prezinte la vot un număr mai mare de tineri

Cei peste o sută de mii de studenţi moldoveni vor vota, în premieră, în orice secție de votare din localitatea în care își fac studiile. Pentru asta ei vor trebui să prezinte carnetul de student și buletinul și să scrie o declarație pe propria răspundere că votează doar în acea secție.

Autorităților moldovene speră ca în acest an să se prezinte la vot un număr mai mare de tineri. „Mulți dintre studenți stau în gazdă și nu au viză de reședință sau de ședere în Chișinău.
De regulă, ei se decid să meargă la vot în ultima zi, când nu mai reușesc să se ducă acasă să voteze", a declarat pentru „Adevărul" Victor Perțu, secretarul consiliului de circumscripție Chișinău, unde sunt concentrați peste 90% din studenţii moldoveni.

Au modificat Codul Electoral

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie nu vor fi deschise secții suplimentare în cadrul campusurilor universitare. La alegerile anterioare, cele mai mari probleme au fost în rândul studenţilor, nemulţumiţi că nu pot vota în localitatea unde învaţă.
De fiecare dată aceștia au recurs la proteste stradale. În urmă cu două luni, coaliția aflată la guvernare a modificat Codul Electoral, permitându-le studenților să voteze, în baza unei declarații, în orice secție din raza localității în care învață.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite