Sondaj IMAS: Cel mai influent politician – Vlad Filat. Ghimpu îi amuză pe moldoveni, iar Chirtoacă este cel mai apropiat de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sondaj realizat la comanda PRO tv
Sondaj realizat la comanda PRO tv

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, comuniştii ar acumula 24 la sută din voturi. PCRM este urmat de PLDM, care ar obţine 21 la sută din sufragii.

Pentru democraţi ar vota 8,4 procente, iar pentru liberali - 8,1 la sută. 9,4 la sută din respondenţi afirmă că nu ar vota, iar un sfert nu ştiu pentru cine şi-ar da votul.

Comparativ cu luna aprilie, comuniştii au scăzut cu 7 puncte procentuale, în timp ce PLDM a crescut cu 4%. Democraţii, în schimb, au pierdut 5 puncte procentuale, iar liberalii şi-au păstrat poziţia.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda PRO TV, în perioada 16 august - 2 septembrie, pe un eşantion de 1111 persoane.

Majoritatea cetăţenilor ştiu cine este Nicolae Timofti, însă puţini înţeleg cu ce se ocupă preşedintele

Astfel, 82 la sută din respondenţi ştiu că preşedintele ţării este Nicolae Timofti, 0,5% cred că Vlad Filat sau Vladimir Voronin este şeful statului, iar 0,2 îl consideră pe Marian Lupu preşedintele ţării. 17 la sută din intervievaţi nu ştiu cine ocupă această funcţie, potrivit inprofunzime.md.

Cel mai influent politician - Vlad Filat

Sondajul IMAS arată că Vlad Filat este cel mai influent om politic din Republica Moldova, în viziunea a 38 la sută dintre respondenţi. Pe locul doi se află liderul PCRM Vladimir Voronin, considerat cel mai influent de către 13% dintre cetăţeni. Acesta este urmat de speakerul Marian Lupu, cu 8 la sută şi de prim-vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc, cu 5%.

Potrivit aceleiaşi surse, următorii în lista celor mai influenţi oameni politici sunt preşedintele Nicolae Timofti, considerat politician cu greutate doar de 4 la sută din respondenţi. De aceeaşi apreciere se bucură şi edilul Capitalei Dorin Chirtoacă, în timp ce liderul PL Mihai Ghimpu este influent în viziunea a 3% dintre cetăţeni.

Comparativ cu luna aprilie, reitingul premierului a crescut cu 7 puncte procentuale, iar cel al lui Vladimir Voronin a scăzut cu 10%. Acum 4 luni, Marian Lupu avea cu 4 puncte procentuale mai mult, în timp ce reitingul lui Nicolae Timofti a crescut. Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu s-au menţinut pe poziţii.

Ghimpu este politicianul care amuză moldovenii, iar Filat este cel mai autoritar

Mihai Ghimpu este politicianul care amuză moldovenii, Marian Lupu are cea mai mare grijă de felul în care arată, cel mai aproape de oameni este Dorin Chirtoacă, iar Vlad Filat este cel mai autoritar, dar şi cel mai bun politician.

Glumeţul incontestabil de pe arena politică este liderul PL, Mihai Ghimpu. Urmează oponentul său Vladimir Voronin, ce-i drept în scădere cu 33%. Pe locul trei, cu 7 la sută, se clasează edilul Capitalei, iar cu 4% vine Marian Lupu."

Sondajul ni-i prezintă şi pe cei mai autoritari politicieni. Deschide clasamentul Vlad Filat. Premierul este urmat de Vladimir Voronin cu 12% şi de Marian Lupu - cu 10%. 5% din cei chestionaţi îl văd autoritar pe Dorin Chirtoacă.

Tot edilul Capitalei este considerat cel mai apropiat de oameni. Pe locul doi este Vlad Filat cu 18 la sută, urmat de liderul comunist cu 12%. Marian Lupu este cel mai apropiat de oameni în viziunea a 8 la sută din cei chestionaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite