Secretarul general al Internaţionalei Socialiste despre interzicerea simbolurilor comuniste: „Oamenii și partidele se schimbă. Trebuie să fim în pas cu noile realități“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luis Ayala, secretarul general al Internaţionalei Socialiste
Luis Ayala, secretarul general al Internaţionalei Socialiste

Aflat la Chișinău în cadrul reuniunii Comitetului Internaţionalei Socialiste pentru CSI, Caucaz şi Marea Neagră, Luis Ayala, secretarul general al Internaţionale Socialiste susține că interzicerea utilizării simbolurilor comuniste și condamnarea crimelor regimului totalitar comunist sunt decizii luate datorită schimbării vremurilor.

„Am văzut aceleaşi evoluţii în alte părţi ale lumii, ele se bazează pe realitatea de astăzi. Oamenii și partidele se schimbă. Trebuie să fim în pas cu noile realități, să trăim cu ele și să ne gândim la interesele oamenilor", a declarat Secretarul general al Internaţionalei Socialiste.

Tot astăzi, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu a făcut declarații și în privința deciziei PCRM de a nu renunța la simbolurile comuniste. „Orice partid, indiferent de-i plac prevederile legislative sau nu, este obligat să se conformeze acestora. Dacă în legislaţia actuală nu sunt prevăzute măsurile pentru penalizare în caz de nesupunere normelor legislaţiei, aceasta ar însemna că ele trebuie identificate şi incluse“, a declarat Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite