Scandal în Rusia: Ministrul Culturii este acuzat de plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Medinsky, ministrul Culturii din Rusia
Vladimir Medinsky, ministrul Culturii din Rusia

Noul ministru rus al Culturii, Vladimir Medinski, este acuzat de comunitatea ştiinţifică din Rusia că ar fi copiat pe alţi autori la scrierea tezei sale de doctorat.

Experţii de la portalul actualhistory.ru constată, într-o analiză făcută la autoreferatul tezei de doctor, că autorul a folosit bucăţi întregi de texte din mai multe lucrări ştiinţifice fără a le cita în modul corespunzător. Portalul a alcătuit şi un tabel cu textele copiate de către actualul ministru al Culturii din Rusia. Totodată, se precizează că dacă autoreferatul este publicat în Internet, teza de doctor dedicată istoriei medievale a Rusiei poate fi citită doar în Biblioteca Universităţii Sociale de Stat a Rusiei.

Vladimir Medinski în vârstă de 41 de ani şi ministru al Culturii din mai 2012 s-a făcut remarcat în ultimii ani prin faptul că a susţinut că URSS nu a ocupat vreodată statele baltice, ci doar le-a "încorporat", iar despre fotografiile cu trupele naziste şi cele sovietice mărşăluind împreună in Polonia anului 1939 a declarat că au fost falsificate.

Ponta, despre plagiat: Mă afectează şi sigur că va lua ceva timp să repar această acuzaţie

Plagiatul lui Victor Ponta irită lumea academică

Victor Ponta, copleşit de plagiat

Ziaristul de la „Nature“: „Noi nu facem politică“

Mark Solonin, istoric şi specialist în Al Doilea Război Mondial, îl aseamănă pe Medinski cu ministrul nazist al propagandei Joseph Goebbels. "Au ales un propagandist mediocru şi, ce este mai grav, un propagandist de tipul lui Goebbels. Faptul că au numit un astfel de om la Ministerul Culturii în ţara care i-a dat lumii pe Puşkin, Gogol, Turgheniev şi Tolstoi este un semnal. Ce au încercat să arate prin semnalul acesta?", se întreabă Solonin, citat de Europa Liberă.

Medinski este autorul celei mai vândute cărţi de popularizare a istoriei din ultimii ani: "Război. Mituri al URSS. 1939-1945". Cartea a fost bine primită de Kremlin, în 2009, când ideologul lui Putin, Vladislav Surkov, spunea: "Conceptul cărţii este unul care stârneşte polemici, dar aceasta este în beneficiul Rusiei".

Ce poate păţi Ponta din cauza plagiatului, familia Ionescu şi vânătorii de plagiatori

Plagiatul lui Ponta face înconjurul lumii

Preşedintelui Ungariei i se cere demisia

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite