SURPRIZĂ: Dorin Chirtoacă îi taie fața lui Vlad Filat în topul celor mai influenți politicieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în ultimele cinci luni, premierul liberal-democrat a cedat locul întâi primarului degrevat al Capitalei în Top 50 cei mai influenți politicieni din Moldova. Lider incontestabil în clasament de la începutul anului, Vlad Filat a ajuns în mai pe locul doi, după Dorin Chirtoacă.

Anatol Țăranu, directorul Centrului „Politicon", care a realizat topul, explică această „surpriză" prin atenția sporită pentru campania pentru alegerile locale generale din această perioadă. El nu exclude că liberalul Dorin Chirtoacă se va menține în frunte dacă va câștiga turul doi de scrutin de duminică, mai ales că experții îl consideră favoritul cursei pentru fotoliul de primar.

Pe locul trei s-a clasat contracandidatul liberalului, comunistul Igor Dodon. „Candidatul PCRM se află la o diferență de puncte bună în spatele lui Chirtoacă, dar faptul că s-a ridicat atât de mult în clasament este o performanță indiscutabilă", spune Țăranu.

Liderii sunt urmați în top de președintele interimar Marian Lupu, ministrul de Externe Iurie Leancă, liderul PCRM Vladimir Voronin, liderul PL Mihai Ghimpu, ministrul Muncii Valentina Buliga, președintele CEC Iurie Ciocan și prim-vicepreședintele Parlamentului Vlad Plahotniuc.

Topul a fost realizat cu participarea a 22 de experți (analiști politici, jurnaliști), care au punctat cu note de la unu la zece 100 de politicieni. Criteriile de apreciere au fost influența reală asupra deciziilor politice, popularitatea, vizibilitatea și perspective politică a politicianului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite