Reforma Partidului Democrat: Se schimbă sigla şi sloganul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc a propus să fie schimbată sigla şi sloganul PD
Vlad Plahotniuc a propus să fie schimbată sigla şi sloganul PD

Vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, coordonatorul grupului de reformă al formaţiunii, a vorbit azi la Congresul VII despre ce planuri au democraţii în continuare. Acesta a menţionat faptul că partidul este gata să treacă în opoziţie.

"Nu voi ţine un discurs despre cât de puternici suntem. Vreau să conştientizăm rolul reformelor care le facem. În cadrul AIE noi am arătat că avem spirit de echipă, chiar dacă de multe ori a trebuit să cedăm", a declarat Vlad Plahotniuc în discursul ţinut la Congresul PD.

Potrivit lui Plahotniuc prea des se întâmplă că de munca unora se folosesc alţii, iar la Guvern trebuie să se facă mai puţină politică şi mai multe reforme.

"Trebuie să fim oricând pregătiți să trecem în opoziție, dacă prezența noastră în Guvern nu va aduce rezultatele dorite de către alegătorii noștri, dacă nu vom putea realiza reformele promise. Și vreau, astăzi, de la tribuna acestui Congres, să transmitem un mesaj clar, către partenerii noștri de coaliție, Să pornim, cu adevărat, împreună, procesul de reformă. Să ne întoarcem la programul de guvernare pe care ni l-am asumat. Să facem mai puțină politică la Guvern și mai multă treabă. Este Guvernul Alianței din care facem parte și suntem în drept să cerem asta", a declarat Vlad Plahotniuc.

Referindu-se la reformele concrete din cadrul Partidului Democrat, vice-preşedintele PD a menţionat adoptarea unei noi sigle şi a unui nou slogan - "Priveste în viitor". Astfel din siglă a dispărut inscripţia M. LUPU. În schimb, în locul acestuia este scris PDM.

O altă reformă anunţată este faptul că alegerea vice-preşedinţilor se va face prin concurs, iar la baza va fi competenţa şi rezultatele obţinute.

Cât despre orientarea partidului, aceasta va rămâne de stânga.

Vlad Plahotniuc, demascat la Londra şi anchetat la Chişinău?

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite