Putin și Obama l-au felicitat pe Timofti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama şi Vladimir Putin
Barack Obama şi Vladimir Putin

Liderul de la Kremlin și cel de la Casa Albă i-au expediat președintelui Nicolae Timofti mesaje de felicitare cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova.

„Relațiile dinte popoarele noastre sunt marcate de prietenia multiseculară și bună vecinatate, de comunitatea valorilor spirituale și culturale. Sunt convins că avem toate premisele pentru ca, prin eforturi comune, să intensificăm parteneriatul reciproc avantajos în domeniul politic, comercial-economic și cel umanitar, să promovăm proiectele investiționale de perspectivă atât în format bilateral, cât și în cadrul CSI", scrie Vladimir Putin.

Președintele rus menționează eforturile susținute pentru soluționarea cât mai grabnică a problemei transnistrene și își încheie răvașul dorindu-i sănătate și succese lui Nicolae Timofti, iar poporului moldovean - pace și prosperitate.

„Statele Unite raman un partener devotat Republicii Moldova în eforturile sale de a deveni membru democratic și prosper al comunității europene", scrie, la rându său, Barack Obama. Președintele american îl mai asigură pe Timofti că Moldova poate conta pe sprijinul SUA în găsirea unei soluții pentru problema transnistreană, păstrând independența, suveranitatea și integritatea țării.

Pe 27 august, Republica Moldova marchează 21 de ani de la proclamarea independentei.

Cântece, dansuri, mașini retro și focuri de artificii. Vezi AICI programul de de Ziua Independenţei!

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite