Prima coaliție democratică s-a creat la Strășeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Casian este candidatul AIE la funcția de primar de Strășeni
Valentina Casian este candidatul AIE la funcția de primar de Strășeni

Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal și Partidul Democrat au format o coaliție democratică în Consiliul raional Strășeni.

În urma alegerilor din 5 iunie, PLDM a obținut zece mandate, PL - opt, iar PD - cinci. Împreună cele trei partide din Alianța pentru Integrare Europeană au 23 de reprezentanți în Consiliul raional, adică majoritatea.

„Această unitate va permite viitoarei guvernări la nivel local să ia decizii importante fără a mai căuta voturi. Va fi mai ușor decât fostei conduceri a raionului, care a avut o majoritate precară în consiliu, ceea ce nu-i permitea să realizeze multe obiective", a spus liderul PL de la Strășeni, Lilian Carp.

Democratul Constantin Marola a îndemnat alegătorii s-o voteze pe Valentina Casian, care este candidatul comun al AIE la funcția de primar al orașului Strășeni.

„Miza pentru turul doi este mai mare decât o percepem. Nu este vorba doar de alegeri, este în joc demnitatea noastră națională", a spus fostul președinte al raionului Strășeni, Nicolae Robu, ales consilier pe lista PLDM.

Valentina Casian a promis să elimine corupția din primărie, să îmbunătățească serviciile publice, să reamenajeze spațiile verzi, să construiască terenuri de sport și de joacă pentru copii, să ilumineze străzile.
În primul tur de scrutin, liberala Valentina Casian a acumulat 24,97%, iar contracandidatul săun comunistul Petru Porcesco - 28,39%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite