Plahotniuc pleacă la FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc susţine că e victima unei campanii murdare
Vlad Plahotniuc susţine că e victima unei campanii murdare

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, va efectua, în perioada 2-7 septembrie, o vizită de lucru peste ocean pentru a intensifica relaţiile bilaterale cu Statele Unite ale Americii

Programul vizitei include întrevederi cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat, ai Congresului SUA, precum şi ai administraţiei locale americane.

Totodată Vlad Plahotnic va avea o serie de întâlniri şi la Fondul Monetar Internaţional, la Camera de Comerţ din Manhattan şi la sediul central al OPIC (Overseas Private Investment Corporation), care are în Moldova programe de susţinere a întreprinderilor mixte moldo-americane.

Potrivit serviciului de presă al Legislativului,Vlad Plahotniuc îşi propune să "dinamizeze transferul de experienţă americană, care poate servi reformelor din Republica Moldova. În acest sens, în cadrul dialogului cu membrii Congresului SUA, vor fi continuate demersurile pentru excluderea Moldovei de sub incidenţa amendamentului Jackson-Vanick, care menţine aprecierea economia ţării noastre ca nefiind una funcţională de piaţă şi limitează astfel venirea investiţiilor americane în Republica Moldova".

Prim-vicepreşedintele Parlamentului intenţionează să solicite la toate nivelurile susţinerea efortului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, având în vedere că parteneriatul cu Statele Unite aduce întotdeauna un plus de credibilitate ţărilor în curs de aderare.

Casă nouă pentru televiziunile lui Plahotniuc

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite