PROCES STALINIST LA TIRASPOL După Vardanean, şi Ilie Cazac a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru „trădarea Transnistriei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Cazac, în vârstă de 25 de ani, fost angajat al Inspectoratului Fiscal din oraşul Tighina, a fost condamnat azi de o instanţă din Tiraspol la 14 ani de închisoare cu regim sever pentru „înaltă trădare de stat“ şi „spionaj în favoarea Moldovei“.

Sentinţa vine la aproape două luni după ce un alt cetăţean moldovean, jurnalistul Ernest Vardanean, a fost condamnat de asemenea la 14 ani de închisoare pe aceleaşi capete de acuzaţie. Avocatul Alexandru Postică, reprezentantul la CEDO al celor doi deţinuţi politici de la Tiraspol, a declarat că în cazul Cazac a fost aplicat acelaşi scenariu ca şi în cazul Vardanean.

Citiţi şi:

Proces stalinist la Tiraspol: Ernest Vardanean cere îndurare lui Smirnov

„Este o încălcare flagrantă a drepturilor omului. A fost un proces netransparent. Ilie Cazac, la fel ca şi Ernest Vardanean, condamnat în decembrie, a fost lipsit de dreptul de a-şi alege avocatul. Această nouă condamnare demonstrează faptul că autorităţile de la Chişinău nu au întreprins măsurile necesare pentru a-şi apăra cetăţenii închişi ilegal de instanţele nerecunoscute din stânga Nistrului“, a spus Alexandru Postică.

Ilie Cazac a fost arestat în martie 2010 de către reprezentanţii aşa-numitului Minister al Securităţii de la Tiraspol, fiind acuzat de „spionaj ]n favoarea Republicii Moldova“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite