Oazu Nantoi a părăsit Partidul Democrat: „Aşa cum scrie pe mormântul lui Martin Luther King, în sfârșit sunt liber“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreședintele Partidului Democrat Oazu Nantoi a declarat, pentru Publika TV, că a decis să plece din partid și din funcția pe care o deținea. Decizia fostului democrat a venit după turul II al alegerilor locale din Capitală, din 19 iunie.

„Am decis să nu mă implic în campania electorală, din simplu motiv că nu mă simțeam confortabil în noua companie. Iar după alegerile din 19 iunie, am decis că a venit momentul să părăsesc acest partid. Nimeni poate spune că e un pas pozitiv sau negativ", a adăugat Oazu Nantoi.

Fostul democrat a mai spus că a vrut să părăsească PD-ul încă în 2007. „Încă din martie 2007 am decis să plec din PD, după o discuție cu Dumitru Diacov, pentru că îmi era rușine să trăiesc în țară, unde puterea aparținea comuniștilor. În acele timpuri și reieșind din posibilitățile pe care le aveam, eu m-am străduit ca PCRM să plece în opoziție. PD a căzut ca jertfă de calitate la jocul de șah", a mai explicat Oazu Nantoi.

Ex-vicepreședintele PD a dat asigărări că nu va adera curând la un alt partid. Oazu Nantoi este politician și analist politic, expert în subiecte legate de conflictul transnistrean. La alegerile parlamentare din 5 aprilie şi 29 iulie 2009 a candidat pe listele Partidului Democrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite