Nicolae Timofti: „Corupţia ameninţă societatea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti
Nicolae Timofti

Integrarea europeană a Republicii Moldova va fi imposibilă dacă nu va fi dezrădăcinată corupţia, care a pătruns în toate sferele societăţii. Corupţia a devenit un pericol care ameninţă securitatea statului, afectează activitatea guvernării. Declaraţia aparţine preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite Info-Prim Neo.

„Ţara a beneficiat de zeci de milioane de dolari pentru diminuarea acestui fenomen. A fost format Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, care de la 1 octombrie va fi numit Centrul Naţional Anticorupţie, dar lupta contra corupţiei nu a dus la capăt niciun dosar de rezonanţă", a declarat Nicolae Timofti, azi dimineaţa, la prima şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate.

Preşedintele consideră că trebuie să fie îmbunătăţit cadrul legislativ şi să aibă o responsabilitate mai mare Curtea Supremă de Justiţie şi a opinat că trebuie majorate salariile judecătorilor. Preşedintele ţării mai consideră că persoanele suspectate de corupţie trebuie concediate. De asemenea, trebuie continuată reforma Ministerului Afacerilor Interne.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite