Negocierile AIE continuă. Vezi ce au spus Mihai Ghimpu, Marian Lupu şi Vlad Filat după întâlnirea cu Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii AIE caută candidaturi pentru funcţia de şef al statului
Liderii AIE caută candidaturi pentru funcţia de şef al statului

Astăzi consiliul AIE s-a întrunit pentru a găsi o soluţie pentru alegerea şefului statului. La întâlnire a participat şi Igor Dodon, fostul membru PCRM care după ce a părăsit partidul a aderat la Partidul Socialiştilor.

„ A fost un schimb de opinii, sper că negocierile vor continua. Am propus să fie discutată candidatura Zinaidei Greceanâi, alte candidaturi astăzi nu au fost discutate. Sunt mai optimist în ceea ce ţine depăşirea crizei politice din Republica Moldova. Suntem gata la dialog cu toate formaţiunile din Parlament, inclusiv cu PCRM", a declarat Igor Dodon.

Mihai Ghimpu a declarat că PL-ul nu va vota alţi candidaţi şi le-a recomandat foştilor membri PCRM să mediteze. „Alianţa are candidat, PL-ul nu votează, rămânem pe aceeaşi poziţie. Rămâne ca Igor Dodon şi Zinaida Greceanâi să mediteze. Îmi pare rău, dar cred că mai întâi dumneaei trebuie să mediteze şi să înţeleagă în ce joc este implicată şi ar fi mai bine să contribuie la depăşirea crizei. Cred că trebuie de meditat", a declarat Mihai Ghimpu, liderul PL după discuţiile de astăzi din cadrul AIE.

Liderul PD a menţionat că dialogul va continua, iar candidatura Zinaidei Greceanâi la şefia statului este examinată. „Discuţia a fost una bună. Dioalogul va fi continua, dacă reuşim să găsim soluţia de comproimis acest lucru trebuie să se îmtâmple până săptămâna viitoare. Indiferent cine va fi candidatura de compromis, aceasta urmează să se înregistreze având 61 de semnături. Candidatura Zinaidei Greceanâi este examinată. Invitaţia pentru PCRM rămâne a fi valabilă şi în continuare, uşa este deschisă. Trebuie să găsim un compromis", a afirmat Marian Lupu, liderul PD.

Premierul însă a declarat că discuţiile din cadrul întâlnirii de astăzi nu pot fi numite negocieri. „Obiectivul nostru este alegerea Preşedintelui Republicii Moldova. Din păcate nu pot să spun că am ajuns să fim în negocieri de a găsi acel compromis rezonabil. PLDM va face tot posibilul ca preşedintele să fie ales. Până luni noapte cadidatul trebuie să fie înregistrat pentru alegerea şefului statului, în caz contrar Republica Moldova umrează să facă faţă unor noi alegeri parlamentare, ceea ce nu este de dorit", a spus Vlad Filat, liderul PLDM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite