Negocieri aleşilor, fără rezultat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu şi Liderul democraţilor, Marian Lupu
Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu şi Liderul democraţilor, Marian Lupu

Democraţii şi liberalii vor partajarea egală a funcţiilor în viitorul guvern. De cealaltă parte, reprezentanții PLDM vor mai multe potofolii deoarece „au luat mai multe mandate decât PL și PD împreună".

În lipsa lui Marian Lupu, preşedinte Partidului Democrat, astăzi echipele de negocieri ale Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat (PD) şi Partidului Liberal (PL) s-au întâlnit pentru cea de-a treia rundă de tratative.

Premierul Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal-Democrat, a cerut PD să se decidă cu ce fel alianţă vrea să meargă mai departe. „Nu poți să negociezi cu cineva care are două opțiuni", a declarat Filat înainte de întâlnire. Potrivit prim-ministrului, dialogul PL-PLDM-PD va continua joi. „Până atunci avem fiecare teme pentru acasă", a adăugat Filat fără a oferi detalii.

După întrevedere, democraţii au fost foarte laconici în declaraţii. „Sper că acest dialog să continuie", a spus Dumitru Diacov, preşedintele de onoare a PD.

„E nevoie de un echilibru în guvernare, cea mai corecta pârghie a unei democraţii. Am reuşit astăzi să convenim despre acest echilibru şi eu consider că este un succes", a spus preşedintele interimar Mihai Ghimpu.

Politicienii spun că nu vor să grăbească negocierile pentru că îşi doresc o guvernare solidă. „Nu suntem în întârziere ca să ne grăbim", s-a justificat Vlad Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite