Miza-n turul doi: primăria sau pușcăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei se mută în instanță. Cei doi candidați se duelează în acuzații și își dau întalnire în judecată. Dorin Chirtoacă a depus, ieri, un demers la Procuratura Generală, prin care solicită ca Igor Dodon să fie tras la răspundere.

Liberalul îl acuză pe oponentul său comunist că ar fi falsificat date din Monitorul Oficial al României. Asta după ce, săptămâna trecută, Dodon l-a învinuit de delapidarea banilor publici, trafic de influență și protecționism.

Chirtoacă cere procurorilor să examineze dosarul până vineri, ultima zi a campaniei electorale. „Dodon a făcut fals în acte publice, fals în declarații și uz de fals și trebuie să răspundă conform legislației. A vrut să ajungă la primărie, dar drumul este către pușcărie", a declarat candidatul PL.

Într-un proces separat, Chirtoacă îi va cere în instanță lui Dodon și o despăgubire de 12,5 milioane de euro, contravaloarea a 100 de troleibuze noi, care ar putea fi cumpărate pentru locuitorii orașului.

„Cel care înceară să facă show-uri rămâne la nivelul showmen-lor", a comentat Igor Dodon sesizarea depusă de Chirtoacă. Reprezentantul PCRM spune că a prezentat mai multe acte, ce demonstrează implicarea edilului degrevat în scheme de corupție, inclusiv la cumpărarea troleibuzelor sau la vinderea rutelor de microbuz.

Pe de altă parte, Serviciul de presă al Procuraturii Generale susține că plângerea lui Dodon nu a fost înregistrată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite