Ministrul de Externe nu este de acord cu declaraţia lui Marian Lupu precum că nu vom avea prea curând regim liberalizat de vize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe Iurile Leancă a criticat declararaţia recentă a vicepreşedintelui Parlamentului Marian Lupu precum că este sceptic în ceea ce priveşte obţinerea de către Republica Moldova a regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană pe termen scurt.

„Ar trebui să întreprindem mai multe acţiuni şi să avem mai puţine discuţii. Din păcate, în ultimul timp unii politicieni se ţin mai mult de declaraţii", a declarat Iurie Leancă, astăzi, în timul unei conferinţe de presă.

„Republica Moldova doreşte să adere la Uniunea Europeană, nu invers. Sunt nişte cerinţe pe care trebuie să le îndeplinim. Nu e ceva imposibil. Trebuie să demonstrăm că dorim să împărtăşim aceleaşi valori, principii", a adăugat ministrul de Externe.

Marian Lupu a declarat anterior că „dacă e să nu fim prostuţi, regim fără vize pentru Republica Moldova în perspectiva unui sau doi ani este o naivitate foarte şi foarte mare. Poate cineva încearcă să hrănească societatea cu asemenea iluzii ca să fie distrasă atenţia de la priorităţi adevărate. Însă, dacă este aşa, această tactică este foarte periculoasă".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite