Ministrul polonez pentru Afaceri Europene: UE ar trebui să fie mai prezentă în cadrul negocierilor în formatul 5+2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi în Polonia au venit peste 31 de lideri din Uniunea Europeană și din țările ce fac parte din Parteneriatul Estic. Seara, primul-ministru Donald Tusk va organiza un dineu pentru oficialii care au venit în Varșovia, iar maine aceștia vor tine discursuri.

în cadrul acestei întâlniri se așteaptă să fie semnată o declaraţie comună numită "aspirațiile europene" ale partenerilor din cadrul programului.

Mikolaj Dowgielewicz, ministrul polonez pentru Afaceri Europene, a caracterizat Republica Moldova ca având cel mai avansat dialog cu UE dintre țările din Parteneriatul Estic.

De asemenea Mikolaj Dowgielewicz a declarant pentru „Adevărul“ că Uniunea Europeană ar trebui să se implice mai mult în cadrul negocierilor in formatul 5+2.

"Uniunea Europeană ar trebui să fie mai prezentă în cadrul acestor negocieri și cred că așa va face. Cred că în timp ce relațiile dintre UE și Republica Moldova vor continua, vom găsi o soluție și pentru acest conflict", a precizat demnitarul

Presa poloneză scrie că Varşovia doreşte ca declaraţia să includă articole ce pot permite comerţ comun cu ţările din Parteneriatul Estic precum şi posibilitatea de a introduce sisteme de scutire de vize pentru cetăţeni.

Potrivit enpi-info.ru cu ocazia celor două zile ale summit-ului Parteneriatului Estic, Polonia a anunțat că va contribui cu 1 milion de euro. Aceşti bani sunt pentru Fondul Trust pentru Asistenţă Tehnică al Parteneriatului Estic - (EPTATF).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite