Marian Lupu i-a invitat pe oamenii de afaceri români să investească în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Lupu, președintele interimar al Republicii Moldova, și premierul României Emil Boc au convenit la București organizarea, la sfârșitul lunii iunie, a unei ședințe comune a guvernelor celor două țări.

Șeful statului interimar a avut în cea de-a doua zi de vizită oficială în România mai multe discuții cu caracter economic. Marian Lupu i-a invitat pe oamenii de afaceri români să investească în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii cu prim-ministrul României, Lupu a vorbit despre o cooperare "mai strânsă" în ceea ce privește proiectele transfrontaliere, de infrastructură și atragerea investițiilor.

„Prioritatea guvernării actuale a Republicii Moldova este consolidarea și dezvoltarea relațiilor de parteneriat strategic cu România. Ne-am propus să schimbăm structura economiei pe calea atragerii de investiții în economia moldovenească. Vom face tot posibilul pentru a reduce presiunile administrative asupra mediului de afaceri și vom asigura confortul necesar pentru activitatea agenților economici", a declarat Marian Lupu, în fața antreprenorilor români.

Președintele moldovean a chemat agenții economici din România să contribuie la modernizarea sectorului bancar din Moldova, pe care-l consideră prioritar, de care depinde sectorul real al economiei. „Volumul de investiții directe din România în Moldova este modest. Ponderea investițiilor române din totalul investițiile venite în țară atinge 8%. Acest fapt are la rădăcină animozitățile din trecut în cadrul dialogul politic dintre părți", a explicat Marian Lupu, referindu-se la relațiile bilaterale pe timpul lui Vladimir Voronin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite