Marian Lupu: Majoritatea parlamentară ar putea depăși 71 de deputați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Parlamentului a făcut referire la faptul că, după alegerile de vineri, mai mulți membri ai opoziției ar putea migra către partidele aflate la putere. Totodată, Mihai Ghimpu a precizat că, în cazul în care Dodon va primi funcții, el se retrage din AIE.

Majoritatea parlamentară ar putea să se extindă de la 58 la 71 de deputați și chiar mai mulți, a spus ieri Marian Lupu, în cadrul unei emisiuni de pe Europa Liberă. „Importanța acestui exercițiu este foarte mare, fiindcă având o majoritate constituțională, noi am putea să ne permitem să facem această reformă constituțională, nu pe cale de referendum, cu cheltuieli mari", a mai precizat liderul democratul pentru sursa citată.

Totodată, președintele Parlamentului a spus că, în noua structură, liberalilor le revine o funcție de vicepreședinte în Legislativ.

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat pentru Europa Liberă că fracțiunea pe care o conduce ar putea părăsi Alianța în cazul în care grupul lui Igor Dodon accede la funcții cheie din Parlament. „Cu aceşti neafiliaţi s-a încheiat povestea. Gata. Alianţa are 59 de voturi şi dacă cineva din colegii noştri s-au înţeles, iarăşi, pe ascuns, ca şi cu Greceanîi, nişte funcţii pentru Dodon şi încearcă să le voteze cu comuniştii, înseamnă că PL-ul părăseşte Alianţa şi gata. Nu mai iertăm", a declarat el pentru Europa Liberă.

În ciuda animozităților la nivel de AIE, liderul democrat-liberalilor Vlad Filat insistă asupra menținerii acordului Alianței și după alegerile de vineri. „Fiecare dintre partidele care constituie Alianţa pentru Integrare Europeană are posibilitatea şi, mai mult decât atât, instrumentarul suficient pentru ca să contribuie în îndeplinirea programului de activitate a guvernării", a precizat Filat.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite