Marian Lupu vrea un staff AIE comun, la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anterior, preşedintele Partidului Liberal-Democrat, Vlad Filat, spunea că alianţa nu va avea un staff comun, dar că va menţine unitate în acţiuni.

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, susţine că AIE va avea un staff comun la referendum, care va reprezenta un consiliu de coordonare, fie un grup de coordonare. „Forma nu schimbă esenţa", a declarat Marian Lupu pentru Info-Prim Neo.

„Noi ne-am înţeles să nu ieşim cu declaraţii separate, lucrăm la nivel de experţi şi orice poziţie pe care o anunţăm trebuie să fie o poziţie anterior discutată şi convenită în cadrul alianţei. Acest principiu este cel determinativ, care demonstrează societăţii că alianţa este o putere. Îmi pare rău că la scurt timp se fac devieri şi abateri de la aceste înţelegeri acceptate de către toată lumea ", a menţionat Lupu.

Preşedintele PDM a spus că în timpul cel mai apropiat alianţa se va întâlni pentru a discuta proiectul de modificare a Constituţiei prin referendum. O eventuală întrunire ar putea avea la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Alianţa pentru Integrare Europeană a anunţat că cel târziu în aprilie va avea loc un referendum constituţional pentru simplificarea procedurii de alegere a preşedintelui.

Citește cele mai importante știri din republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite