„Mare lucru!“ Vezi cum au reacționat politicienii la datele noului sondaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii au păreri împărțite referitor la datele Barometrului de Opinie Publică, lansat astăzi. În timp ce comuniștii și democrații sunt sceptici, liberalii și liberal-democrații recunosc că mai au de muncit.

Acest sondaj ne dă 8%, altul va arăta 18%. Mare lucru!", a fost reacția democratului Dumitru Diacov. „Având în vedere că la fiecare sondaj PCRM era «furat» de câteva procente, putem spune că rezultatele noastre sunt destul de optimiste", a comentat comunistul Marc Tkaciuk.

„Nu am avut niciodată complexe legate de cifrele din sondaje. Pentru noi este un îndemn de a munci mai mult", a declarat Valeriu Streleț, liderul fracţiunii PLDM.

„Recunoaştem că mai avem de lucru pentru ca să ajungem acolo unde ne dorim", a spus şi liberalul Ion Hadârcă.

Potrivit Barometrului de Opinie Publică, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, în Parlament ar trece aceleași patru partide: PCRM cu 33% din voturi, PLDM - 18%, PL - 12% şi PD - cu 8%. Cel mai popular politician este premierul liberal-democrat Vlad Filat, care se bucură de încrederea a 43% din respondenți. Urmează liderul PCRM Vladimir Voronin (36%), primarul Capitalei Dorin Chirtoacă (26%) și fostul comunist Igor Dodon (24%).

60% din moldoveni cred că ţara ar trebui condusă de un singur partid și numai 14% vor la guvernare o coaliție. Aproape jumătate din populație ar vota pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană.

Sondajul a fost efectuat în perioada 22 octombrie - 6 noiembrie, pe un eșantion de 1.113 persoane. Marja de eroare este de plus/minus 3%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite