Kozak și Rogozin, numiți vicepremieri ai Rusiei. Ce ne-așteaptă în problema transnistreană?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin

Președintele rus Vladimir Putin a numit componența noului Guvern de la Moscova. Cabinetul de miniștri va fi condus de ex-președintele Dmitri Medvedev, care va avea șapte adjuncți.

Funcția de prim-vicepremier i-a revenit lui Igor Șuvalov. De asemenea, au fost numiți șase vicepremieri: Vladislav Surkov, Dmitri Kozak, Dmitri Rogozin, Arkadii Dvorkovici, Olga Golodeț și Alexandr Hloponin.

Dmitri Kozak este autorul controversatului memorandum privind soluționarea conflictului transnistrean, propus de Kremlin în 2003. Președintele de atunci, Vladimir Voronin, a refuzat atunci să semneze planul care prevedea federalizarea Republicii Moldova, ceea ce a dus la răcirea relațiilor dintre Chișinău și Moscova.

Rusia, mai incisivă sub conducerea lui Putin III

Cunoscut pentru declarațiile sale șovine și naționaliste, vicepremierul Dmitri Rogozin a fost desemnat în martie drept reprezentant special al Rusiei în Transnistria. Luna trecută, el a întreprins o vizită la Chișinău și Tiraspol și a făcut o serie de declarații scandaloase.

FOTO Dmitri Rogozin despre „coteţul" moldovenesc

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin: „Dacă Moldova se va cununa civil cu România, situația se va schimba și vor fi consecințe"

FOTO Emisarul Rusiei în regiunea transnistreană ironizează pe seama Bucureştiului

Lecţii de la Rogozin. I-a îndemnat pe studenţi să fabrice arme şi să conceapă copii

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite