Jerzy Buzek: „Ne aşteptăm să fiţi o ţară model în cadrul Parteneriatului Estic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în vizită oficială la Bruxelles, preşedintele interimar Marian Lupu s-a întâlnit cu mai mulți oficiali europeni, care l-au asigurat că susțin parcursul european al Moldovei. Marian Lupu s-a întâlnit cu Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European, precum şi cu comisarii pentru Agricultură Dacian Cioloş şi cel pentru Extindere Stefan Fule.

Potrivit serviciului de presă al Președinției, în cadrul întâlnirii cu Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European, Marian Lupu a discutat despre contextul integrării europene a Republicii Moldova, situaţia politică internă şi reglementarea conflictului transnistrean.

O nouă stategie pentru politica de vecinătate

Preşedintele Parlamentului European a accentuat că Republica Moldova trebuie să depășească instabilitatea politică. „Ne aşteptăm să fiţi o ţară model în cadrul Parteneriatului Estic şi am dori să avem o compatibilitate cu Republica Moldova", a declarat Jerzy Buzek. De asemenea, preşedintele Palamentului European a menționat că reluarea negocierilor în formatul 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean este foarte importantă.

Dacian Cioloş, Comisar European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a spus că în acest an, Comisia Europeană va da publicităţii o nouă strategie a politicii de vecinătate, care include instrumente noi de dezvoltare agricolă şi rurală. „Dacă Republica Moldova va reacţiona rapid şi va fi suficient de pregătită, ar putea beneficia de proiecte avantajoase în acest domeniu", a adăugat Dacian Cioloş.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite