Ion Sturza: „Să nu facem din preşedintele nou ales un Batman“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Sturza printre gheţari
Ion Sturza printre gheţari

"Să nu încercăm să facem din preşedintele nou ales un Batman, care va zbura deasupra Moldovei şi va soluţiona toate problemele, începând de la nevoile unui ţăran şi terminând cu schemele de corupţie". Declaraţia îi aparţine lui Ion Sturza, care, în cadrul emisiunii În PROfunzime, a menţionat că şeful statului a fost ales la plesneală, nu în urma unei analize îndelungate.

Sturza spune că nu s-a aşteptat la candidatura lui Niclae Timofti pentru funcţia de preşedinte. "Este o surpriză, inclusiv pentru mine, deşi îl cunosc foarte bine. Domnul Timofti era şi este pe primul loc, cu o reputatie profesională deosebită. A fost o surpriză în primul rând pentru dumnealui. El niciodată nu a fost în nicio listă. Cineva s-a supărat când am spus că preşedintele RM va fi ales la plesneală, dar a fost o plesneală fericită", a afirmat fostul premier în cadrul emisiunii de la protv.md.

Oficialul consideră ca liderii AIE vor încerca să-l corupă pe noul preşedinte, însă nu prin intermediul banilor. „Oamenii totuşi sunt slabi. Chiar şi cele mai autoritare personalităţi sunt corupte de anturaj. O vilă mai bună de protocol, o maşină mai nouă, unul o să-i dea un ceas, al doilea - un telefon, al treilea o să-i invite soţia la cumpărături la Milano...", a menţionat Ion Sturza la În PROfunzime.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite