Igor Dodon: "Nu vom permite nimănui să ni se fure victoria". Comuniştii ameninţă cu proteste antifraudare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon, candidatul comuniştilor la şefia Capitalei, care are la această oră, după procesarea parţială a proceselor verbale, 51,72% din voturi, declară într-o declaraţie de presă că este uimit că până acum CEC nu a prezentat datele finale ale scrutinului.

Reprezentantul comuniştilor lasă să se înţeleagă că se pregăteşte falsificarea alegerilor. "Declar acum, în mod repetat, că nu vom permite să ni se fure victoria în aceste alegeri. Oamenii au dorit să pună punct acestei campanii în turul I şi foarte mulţi sunt gata să protesteze împotriva falsificării alegerilor", se spune în declaraţie.

Comuniştii insistă pe prezentarea urgentă a datelor finale şi cer excluderea falsurile "dintr-un scrutin care s-a transformat într-o conspiraţie politică a unei Alianţe aflate în declin împotriva opţiunilor majorităţii populaţiei din municipiu şi din ţară".

"Având în vedere mai mulţi factori, cum ar fi: - datele un exit-poll de-a dreptul aberant, cu efecte de manipulare psihologică; - tentativele de falsificări şi fraude înregistrate în timpul votării; - nişte numărări paralele efectuate de nişte ong-uri cu imparţialitate discutabilă; - forfota isterică în tabăra liberalilor; - lipsa unor semnale clare şi ferme din partea lucrătorilor CEC-ului; - întârzierea prezentării cifrelor finale - toate acestea dau de bănuit despre existenţa unei conjuraţii ce are drept scop falsificarea sistemică a alegerilor din municipiul Chişinău", explică în reacţia sa comunistul Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite