INCREDIBIL Românii au mai mare încredere în Putin decât în Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele de proteste l-au făcut pe Regele Mihai lider în clasamentul personalităţilor în care populaţia din România are încredere. Băsescu s-a prăbuşit la cea mai scăzută cotă de când este preşedinte. Mai mult, preşedintele rus a ajuns să fie de două ori mai popular decât cel român.

Regele Mihai a urcat spectaculos în preferinţele românilor, ajungând pe primul loc, conform rezultatelor din luna ianuarie ale sondajului realizat de IMAS pentru ziarul „Adevărul". Regele a ajuns la o cotă de încredere de 36,6%, urmat pe podium de preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, cu 25,4%, şi de şeful social-democraţilor, Victor Ponta, cu 22,5%.
Pentru Traian Băsescu, situaţia este dezastruoasă, preşedintele României fiind la cea mai scăzută cotă de când ocupă fotoliul de la Cotroceni, 8,6%. Premierul Emil Boc stă şi mai prost, doar 7,3% dintre respondenţi afirmând că au destul de multă sau foarte multă încredere în şeful Guvernului.

Personalităţi din străinătate apreciate

Preşedintele SUA, Barack Obama, este pe primul loc la capitolul „Încredere în personalităţile publice (aprecieri pozitive)" dintre „vedetele" internaţionale, însumând 41,5%. Mare încredere au românii şi în cancelarul german, Angela Merkel, care are 39,8%. În preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi-au pus încrederea 22,2% din respondenţi, în timp ce premierul rus, Vladimir Putin, este „votat" la capitolul „încredere" de 18,5% dintre cei chestionaţi.

Click pe infografie

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite