Filat şi Şevciuk s-au plimbat prin parc, în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat şi liderul separatist Evgheni Şevciuk au făcut o plimbare prin parc
Premierul Vlad Filat şi liderul separatist Evgheni Şevciuk au făcut o plimbare prin parc

Înainte de deschiderea conferinţei la nivel înalt de la Rottach-Egern, premierul şi liderul separatist au făcut împreună o plimbare prin parcul din apropierea sediului unde are loc reuniunea. Vlad Filat n-a uitat să-l felicite pe Evgheni Şevciuk cu ocazia zilei de naştere sărbătorită ieri.

Filat şi Şevciuk la plimbare

Cei doi au avut ocazia să vorbească şi în drum spre Germania pentru că au mers cu acelaşi avion.

Filat în acelaşi avion cu Şevciuk spre Germania: „Sunt gata să zbor şi pe lună pentru reîntregirea ţării"

În cuvântul său de salut, prim-ministrul a menţionat că, în ultima perioadă, s-au întreprins acţiuni importante în procesul de reglementare a problemei transnistrene. El a remarcat că toate înţelegerile convenite cu Şevciuk au fost realizate cu succes.

„Printre cele mai relevante realizări se numără reluarea activităţii grupurilor de lucru pentru măsurile de consolidare a încrederii între cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului, facilitarea circulaţiei oamenilor în perioada sărbătorilor pascale, organizarea odihnei copiilor în tabere de vară etc. Un succes incontestabil este şi reluarea circulaţiei transportului feroviar care traversează şi regiunea transnistreană", a precizat Filat.

Conferinţa din Germania

Totodată, el a subliniat că există încă multe probleme nesoluţionate, cum ar fi asigurării circulaţiei libere a oamenilor şi mărfurilor, restabilirea legăturii telefonice şi infrastructurii, examinarea problemelor din Zona de securitate.

La rândul său, liderul de la Tiraspol s-a arătat încrezător că acestea pot fi rezolvate şi a pledat pentru înlăturarea barierelor artificiale în soluţionarea lor.

Evenimentul este organizat sub egida OSCE, cu sprijinul Irlandei, care exercită Preşedinţia OSCE şi al Guvernului german. Printre participanţi se numără negociatorii politici, şefii grupurilor de lucru sectoriale de la Chişinău şi Tiraspol, reprezentanţii formatului 5+2 şi alţi actori internaţionali antrenaţi în rezolvarea conflictului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite