Filat s-a întâlnit cu Medvedev. Rusia a făcut Moldovei o ofertă la pachet de cooperare în sfera gazelor naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul moldovean Vlad Filat s-a întâlnit astăzi cu omologul său rus, Dmitri Medvedev. Prim-ministrul rus a făcut mai mutle propuneri Republicii Moldova.

Rusia a făcut Moldovei o ofertă la pachet de cooperare în sfera gazelor naturale, a relevat premierul rus Dmitri Medvedev într-o conferinţă de presă în care a făcut un bilanţ al convorbirilor cu partea moldavă.

Părţile au discutat un cerc larg de probleme din agenda economică a zilei. În cadrul convorbirilor s-a acordat o atenţie deosebită temelor ce ţin de livrările de energie în Moldova, precum şi de importul de produse moldoveneşti, de vinuri şi coniacuri în Rusia. Discuţia s-a desfăşurat sub formă de dejun de lucru.

La conferinţa de presă a fost abordată şi chestiunea privind livrările de vinuri moldoveneşti în Rusia. Precum a menţionat şeful Guvernului rus, la ora actuală, practic nu mai există probleme cu calitatea vinurilor.

Medvedev va veni la Chişinău

Dmitri Medvedev a anunţat, de asemenea, interesul Rusiei ca Moldova să se dezvolte ca un teritoriu unic, iar procesul reglementării transnistrene să fie mai intens. Potrivit afirmaţiilor sale, Federaţia Rusă îşi va aduce contribuţia în acest sens.

Cele două părţi au semnat trei documente comune: Acordul de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne din Federaţia Rusă şi Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova; Memorandumul de înţelegere în domeniul cooperării interregionale între Ministerul Dezvoltării Regionale din Federaţia Rusă şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor din Republica Moldova;Regulamentul Comisiei mixte moldo-ruse a istoricilor.

„Ne putem aştepta după această vizită că guvernarea de la Chişinău va fi identifica o candidatură pentru funcţia de ambasador în Federaţia Rusă. În rest mă îndoiesc că vor fi alte succese", a declarat Igor Boţan, directorul Asociaţiei pentru Democraţie Participativă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite