Filat în acelaşi avion cu Şevciuk spre Germania: „Sunt gata să zbor şi pe lună pentru reîntregirea ţării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat și Evgheni Șevciuk
Vlad Filat și Evgheni Șevciuk

Premierul moldovean şi liderul regiunii separatiste din stânga Nistrului au zburat cu astăzi cu acelaşi avion în Germania, unde are loc o conferinţă internaţională privind reglementarea conflictului transnistrean.

„Este adevărat, vom zbura într-un avion. Şi nu doar eu şi domnul Şevciuk dar şi delegaţiile în componenţa cărora sunt conducătorii grupurilor de lucru pe domenii. Şi eu cred că este un lucru foarte bun. Ar fi fost naiv dacă zburăm cu avioane diferite. Vom avea posibilitatea să comunicăm în continuare, o să avem discuţii mai multe, în diferite formate. Sper să avem şi semnate noi înţelegeri", a declarat Vlad Filat, într-un interviu pentru radio Europa Liberă.

„Pentru mine este foarte important că mergem împreună în Germania. Vor fi situaţii în care să mergem şi în altă parte. Aşa cum am spus, sunt gata să zbor pe lună pentru ca să pot contribui la reîntregirea ţării, ca şi în procesul de integrare europeană", a mai spus şeful Guvernului.

Vlad Filat se întâlneşte cu Evgheni Şevciuk în Germania

Deşi nu se poate declara mulţumit în totalitate de mersul negocierilor, premierul spune că în ultimul timp s-a realizat un progres considerabil în dialogul Chişinău-Tiraspol.

„Am început de la un proces îngheţat unde erau doar baricade şi lipsă de comunicare. Acum suntem într-o comunicare permanentă şi într-o atmosferă prietenească comunicăm", a precizat Vlad Filat.

Explozibil în calea lui Şevciuk

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite