Filat: “Chiril Lucinschi ar fi un bun ambasador la Moscova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vlad Filat admite că deputatul Chiril Lucinschi, colegul său de partid, ar fi un bun diplomat în capitala Federației Ruse.

„Nu am discutat despre candidatura lui la funcţia de ambasador la Moscova. El se descurcă destul de bine în funcţia de preşedinte al Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, dar cred că ar fi şi un bun ambasador al Moldovei în Rusia", a declarat Vlad Filat în cadrul emisiunii „Bună seara" de la postul public Moldova 1, transmite Info-Prim Neo.

Vineri şi deputatul Chiril Lucinschi a confirmat că a auzit zvonurile că ar putea fi numit ambasador şi chiar a discutat neoficial acest subiect cu mai mulţi colegi. Deocamdată însă nu a fost chemat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, liderul PD, a spus că sunt examinate mai multe candidature pentrul acest post.

Ambasadorul Andrei Neguţa a fost rechemat de la Moscova în data de 25 aprilie, pentru că ar fi declarat într-un interviu că retragerea înainte de termen a militarilor ruşi din regiunea transnistreană ar pune în pericol Republica Moldova şi întreaga regiune. Ministerul de Externe a calificat declaraţiile drept regretabile şi a reiterat necesitatea retragerii armatei ruse din regiunea separatistă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite