E LEGE! Consiliul Municipal Chișinău rămâne FĂRĂ PREȘEDINTE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul a exclus astăzi funcția de președinte al Consiliului Municipal Chișinău din Legea cu privire la administrația publică locală. Inițiativa aparține deputaților liberali, care cred că această funcție politică este o piedică în activitatea forului local.

„Alegerea președintelui CMC este un proces politic și a trezit nedumeriri din partea multor consilieri. Renunțarea la această funcție va impulsiona productivitatea CMC și va asigura depolitizarea activității consiliului", a spus deputatul liberal, Valeriu Munteanu.

Colegii din Alianța pentru Integrare Europeană au susținut propunerea Partidului Liberal.

Astfel, președintele CMC va fi ales, prin vot deschis, la începutul fiecărei ședințe din rândul consilierilor. El va avea doar atribuții administrative: va stabili ordinea de zi și va prezida ședința, care va fi convocată de primarul general al Capitalei.

Opoziția consideră că majoritatea parlamentară a lichidat funcția de președinte al CMC pentru ca aceasta să nu fie preluată de Partidul Comuniștilor, care deține majoritatea în CMC.

Legea cu privire la administrația publică locală a fost aprobată în 2006, pe timpul guvernării comuniste. Primul președinte al CMC a fost liderul liberal Mihai Ghimpu, ales cu scandal în 2007. El a fost urmat de comunistul Eduard Mușuc, iar apoi de liberal-democratul Ghenadie Dumanschi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite