Dorin Chirtoacă și Igor Dodon s-au duelat la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi candidați la funcția de primar al Capitalei și-au aruncat replici dure, aseară, în cadrul dezbaterlor electorale la PRO TV Chişinău.

Comunistul Igor Dodon a declarat că va depune la Procuratură o sesizare în patru cazuri de corupţie în care ar fi implicat fostul primar. La rândul său, liberalul Dorin Chirtoacă şi-a acuzat contracandidatul de show-uri politice şi minciuni electorale, transmite agenția Info-Prim Neo.

Dodon l-a acuzat pe edilul degrevat că ar neglija suburbiile și își amintește de ele doar în campania electorală. Totodată, candidatul PCRM a explicat scorul mic acumulat în localitățile din componența municipiului prin faptul că acolo oamenii pot fi mai ușor influenţaţi cu daruri electorale.

La rândul său, Dorin Chirtoacă a trecut în revistă mai multe promisiuni electorale ale lui Igor Dodon, precizând că acestea au fost deja aprobate. ,,Nu luaţi de acolo unde este deja aprobat, veniţi cu iniţiative proprii", i s-a adresat candidatul PL.

Cei doi au revenit la subiectul troleibuzelor, la acuzaţiile lui Igor Dodon că Dorin Chirtoacă ar fi achitat un comision de 2,5 milioane de euro către o firmă din România prin care ar fi cumpărat cele 102 troleibuze noi din Belarus. Chirtoacă susţine că Dodon ar fi falsificat Monitorul Oficial al României, selectând mai multe părţi din document şi unindu-le într-un singur text, acuzații negate de comunist.

Igor Dodon s-a arătat sigur că va câştiga în turul doi, iar Dorin Chirtoacă va deveni un simplu consilier sau va fi învestit în altă funcţie de către unchiul său, Mihai Ghimpu. De asemenea, Igor Dodon a menţionat că, imediat a doua zi după alegeri, va merge la premierul Vlad Filat pentru a discuta problemele şi soluţiile pentru oraş, arătând astfel că funcţia de primar nu este politică. „Chişinăuienii au obosit de discuţii şi îşi doresc să audă care sunt soluţiile şi rezolvarea problemelor", a mai spus candidatul PCRM.

Și Dorin Chirtoacă a declarat că are de gând să se ocupe de problemele chişinăuienilor şi nu de „prostiile" lansate de comunişti.

La alegerile din 5 iunie niciunul dintre candidaţi nu a obţinut mai mult de jumătate din voturile alegătorilor pentru a fi desemnat primar. Igor Dodon a acumulat 48,07% din voturile valabil exprimate, iar Dorin Chirtoacă - 46,51%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite