Dirk Schuebel: „Piaţa europeană nu se va deschide automat pentru Republica Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirk Schuebel, şefului Delegaţiei UE în Moldova
Dirk Schuebel, şefului Delegaţiei UE în Moldova

„Republica Moldova este unica ţară din arealul latin care se află în afara spaţiului european. Aceasta nu are o altă alternativă decât integrarea în UE", a declarat premierul Vlad Filat în timpul conferinţei dedicată relaţiilor economice şi comerciale dintre UE şi Republica Moldova.

Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, a remarcat însă că piaţa europeană nu se va deschide automat pentru noi, ci gradual.

„Eu am spus mereu, oriunde am avut ocazia, că Republica Moldova este un stat european şi nimeni nu a reuşit să conteste acest lucru. Acum suntem în plin proces de negociere a Acordului de Asociere. Din cele 25 de capitole 23 au fost închise timp de 10 runde de negocieri", a comunicat Vlad Filat.

Premierul a mai spus că în septembrie 2013 urmează ca Moldova să semneze Acordul de Liber Schimb, Aprofundat şi Comprehensiv şi să obţină regimul liberalizat de vize (anterior s-a vorbit despre sfârşitul anului curent drept termen pentru obţinerea regimului liberalizat de vize, n.r.), potrivit Info-Prim NEO.

Vlad Filat a solicitat autorităţilor de la Tiraspol să delege reprezentanţi la negocierile cu UE privind crearea Zonei de Comerţ Liber şi va aborda acest subiect în cadrul vizitei pe care o va efectua în regiunea transnistreană, la Râbniţa, pe 26 aprilie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite