DIRK SCHUEBEL „Zinaida Greceanîi ar fi o candidatură bună la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinaida Greceanîi alături de Vladimir Voronin în Parlament
Zinaida Greceanîi alături de Vladimir Voronin în Parlament

Şeful delegaţiei UE la Chişinău speră ca la 18 noiembrie va fi ales preşedintele şi ţara noastră va beneficia de trei ani de stabilitate politică şi economică.

Uniunea Europeană speră că în ziua de 18 noiembrie, Parlamentul de la Chişinău va alege şeful statului. Dirk Schuebel, şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, susţine că evitarea unei noi runde a alegerilor parlamentare este un factor important pentru asigurarea stabilităţii politice.
„Sperăm ca în urma alegerilor din 18 noiembrie să fie ales preşedintele, dacă nu cel târziu în turul doi. Pentru noi e importantă stabilitatea economică şi politică în Republica Moldova, iar aceasta poate fi obţinută prin completarea tuturor funcţiilor vacante de la conducerea ţării", a declarat astăzi Schuebel presei de la Chişinău, în cadrul prezentării programului BERD pentru susţinerea businessul mic.

„Zinaida Greceanîi ar fi o candidatură bună la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, dar nu ţine de structurile internaţionale dacă ea va fi aleasă sau nu în respectiva funcţie. UE are o experienţă bună de colaborare cu Greceanîi pe vremea când era prim-ministru", a adăugat oficialul european.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite