Vladimir Voronin: "Adoptarea legii antidiscriminare este o tradare a tradiţiilor noastre creştine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul comuniştilor moldoveni a declarat în cadrul unei emisiuni la Pro TV că partidul intenţionează să organizeze un referendum naţional legislativ pe marginea Legii privind asigurarea egalităţii, ca populaţia să se expună fie pro, fie contra acesteia.

"Nu m-am aşteptat că ei o să meargă la aşa trădare, împotriva Bisericii, împotriva tradiţiilor noastre creştine. Este o trădare a religiei noastre creştine", a declarat liderul comunist, comentând adoptarea şi promulgarea Legii privind asigurarea egalităţii.

Voronin a susţinut că nimic nu poate justifica această trădare, inclusiv liberalizarea regimului de vize cu UE.
"Cu aşa preţ, cui îi trebuie integrarea europeană? Ei nu au spus în campanie electorală că vor aduce pederaştii şi lesbienele în fruntea societăţii", s-a arătat revoltat expreşedintele ţării.

Liderul comuniştilor a spus că va solicita Mitropolitului Vladimir să nu le permită să intre în Biserică celor 53 de deputaţi care au votat această lege şi şefului statului care a promulgat-o. „Ei nu sunt enoriaşi, sunt trădători, ei sunt ca Iuda", a declarat Voronin.

Totodată liderul comunist a afirmat că PCRM nu se va întoarce în Legislativ: „Să stau cu gomicii ăştia alături în Parlament şi să votez asemenea legi, niciodată. Eu nu mă pot linişti din cauza acestei legi. Nu o să mă liniştesc până ce nu o să terminăm cu cei care au votat şi până nu vom anula această lege!".

Se clatină fotoliul Mitropolitului Moldovei

GALERII FOTO Vladimir Voronin, despre cabinetul Filat: „Sunt niște șacali!". Vezi UPDATES!

Comuniștii vor referendum, socialiștii contestă Legea asigurării egalității la Curtea Constituțională

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite