Comuniștii s-au întors în „Parlamentul nelegitim“. Voronin: „Am venit să te salvăm pe tine, Mișin!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vadim Mișin (centru) a fost unul din oamenii de încredere al liderului PCRM
Vadim Mișin (centru) a fost unul din oamenii de încredere al liderului PCRM

Deputații din fracțiunea PCRM au revenit astăzi la ședința plenară a Parlamentului, chiar dacă ieri Biroul Permanent nu a acceptat să includă pe ordinea de zi audierile privind libertatea mass-media, propuse ultimativ de comuniști.

În debutul ședinței, Vladimir Voronin a ținut un discurs de la tribuna centrală a Parlamentului, nu înainte de a-i arunca o replică fostului său tovarăș, care a ieșit săptămâna trecută din PCRM: „Noi am venit să te salvăm pe tine, Mișin!"

Trei deputați au părăsit PCRM. „Trădătorii pleacă la cimitirul politic!", spun comuniștii

Vadim Mişin i-ar da medalie lui Vladimir Voronin

„Trădătorii" lui Voronin

Deja la modul serios, Voronin a explicat că PCRM consideră în continuare ilegală activitatea actualului legislativ, dar s-au întors „pentru a continua fără compromisuri lupta politică în interesul poporului, a democrației și independenței țării noastre".

Ex-președintele a mai spus că după viitoarele alegeri anticipate, PCRM va reveni la guvernare și va anula printr-un singur act toate legile adoptate începând din ianuarie 2012 de aceste Parlament neligitim.

Comuniștii au venit cu un pachet de inițiative „menit să oprească catastrofa social-politică din țară" și au insistat să fie organizate dezbateri audieri privind libertatea presei. Deputații din AIE au aplaudat revenirea comuniștilor și le-au acceptat unanim propunerea privind audierile, însă pentru o altă ședință.

Comuniștii boicotează ședintele Parlamentului din februarie 2012, motivând că AIE menține în mod ilegal puterea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite