Comuniștii mai sunt așteptați la dialog cu Alianța pentru Integrare Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa pentru Integrare Europeană continuă să aştepte comuniştii la dialog pentru a găsi soluţia de depăşire a crizei politice. Vineri, deputaţii Partidului Comuniștilor nu s-au prezentat la masa rotundă organizată la iniţiativa preşedintelui interimar, Marian Lupu. Continuarea discuţiilor a fost anunţată pentru astăzi, transmite Info-Prim Neo.

„I-am aşteptat pe colegii noştri din opoziţia parlamentară, dar, aşa cum au şi declarat, nu au venit. Totuşi, le oferim o şansă să vină. Noi nu îi presăm, nu spunem câţi să vină de la comunişti. Dacă lumea vrea cu adevărat să negocieze, să nu pună condiţii", a spus Marian Lupu după masa rotundă.

Anterior liderul comunist, Vladimir Voronin, a declarat că PCRM nu va veni la masă rotundă şi că, mai întâi, guvernarea trebuie să decidă în interiorul AIE pe ce cale să apuce.

Juristul PCRM, deputatul Sergiu Sârbu a declarată că refuzul de a participa la masa rotundă este şi o reacţie la faptul că Parlamentul a amânat examinarea iniţiativei legislative a PCRM prin care se propune organizarea în Parlament a alegerilor preşedintelui la 17 octombrie. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite