Comuniştii au anunţat că vor trece la acţiuni de protest continue și îndeamnă la nesupunere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin
Vladimir Voronin

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o conduce începe o serie de acţiuni de protest masive la nivel naţional. Totodată, PCRM anunţă că se alătură protestelor Comitetului pentru apărare Democraţiei şi Constituţiei.

„PCRM va începe acțiuni de protest continue și cheamă populația și toate forțele politice la nesupunere față de această guvernare „plină de păcate", a declarat Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Potrivit liderului comunist, acţiunile de protest vor fi desfășurate în Parlament, în localităţile republicii și, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală. Comuniștii vor cere dizolvarea Parlamentului și numirea datei alegerilor parlamentare anticipate.

„Noi vom cere întruna de la tribuna Parlamentului demisia componenţii Comisiei Electorale Centrale, Curţii Constituţionale, dar şi a preşedintelui interimar şi a întregii Alianţe. Totodată, noi chemăm populaţia la nespunere faţă de guvernare. Îndemn funcţionarii de stat să nu se supună autorităţilor centrale", a mai spus Voronin.

Vladimir Voronin a spus că, PCRM va adera la protestatarii din cadrul Comitetului condus de liderul PPCD Iurie Roşca. „Patrioţi adevăraţi şi indiferent de culoarea politică trebuie să-şi unească puterile pentru apărarea democraţiei şi Constituţiei", a menţionat fostul preşedinte al ţării.

Liderul comunist a criticat dur intenţia alianţei de guvernare de organizare a referendumului constituţional, menţionând că Legea Supremă nu poate fi schimbată printr-un plebiscit, ci doar în Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite