Comuniștii NU vor negocieri cu AIE. Vezi ce CONDIȚII pun pentru alegerea președintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Comuniștilor vrea negoicieri separate cu partidele parlamentare și respinge orice încercare de dialog cu Alianța pentru Integrare Europeană - „o structură dubioasă și iresponsabilă, care s-a discreditat prin scandaluri răsunătoare și lipsa totală de unitate". Este răspunsul dat AIE de către Comitetul Central al formațiunii, prin intermediul agenției Omega.

„Încercarea de a dialoga cu PCRM de pe pozițiile vagi și contradictorii ale Alianței înseamnă o pierdere de timp și o abatere de la problemele stringente", se arată în declarația PCRM.

În această situație, comuniștii anunță că vor cere la prima ședință a Parlamentului să fie incluse pe ordinea de următoarele chestiuni:

1. Stabilirea datei alegerii președintelui Republicii Moldova în Parlament
2. Formarea comisiei parlamentare pentru alegerea președintelui
3.Demisia imediată a procurorului general, directorul Serviciului de Informații și Securitate, miniștrii de Interne și ai Apărării, care figurează în scandalurile din ultimele luni.

„Poziția noastră este deschisă. Dorința partidelor parlamentare de a sprijini această ordine de zi va fi cea mai bună dovadă că sunt interesate de soluționarea crizei politice", spun comuniștii la finalul declarației.

Ieri, liderul PLDM Vlad Filat l-a invitat oficial la dialog pe președintele PCRM Vladimir Voronin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite