Chişinăul se va alinia la ora Washingtonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita lui Joe Biden a atras atenţia presei internaţionale asupra Republicii Moldova. „Transformându-se în cea mai sigură capitală timp de câteva ore, Moldova a devenit «povestea de succes» a Europei, care are susţinerea SUA pe tot parcursul de integrare", scrie mass-media din străinătate.

„Biden în Moldova: vicepreşedintele american contrazice delicat Moscova", este titlul apărut în Time. „Bucuria moldovenilor nu a fost împărtăşită de oficialii de la Moscova. Pentru ei, caracterul familiar al vizitei părea enervant, iar evenimentul - o întoarcere în perioada preşedinţiei lui George W. Bush, în epoca «aşa-numitelor» revoluţii colorate, neagreate de Kremlin", scrie ziarul american. În acelaşi articol, este menţionat faptul că vizita lui Joe Biden la Chişinău n-a fost văzută cu ochi buni de Rusia.

„SUA vor să vadă Moldova dezvoltată, cu o economie puternică. Şi noi, la rândul nostru, suntem pregătiţi s-o sprijinim în tot ce va face", spune Biden, citat de Associated Press. De cealaltă parte, presa rusă anunţă că „Chişinăul nu va trăi după regulile Moscovei, ci după cele ale Washingtonului". „Joe Biden joacă rolul unui lobbist al politicilor care nicidecum nu sunt îndreptate spre apropierea de Rusia", a afirmat pentru ziarul Nezavisimaia Gazeta, Alexander Rahr, directorul Centrului Berthold Beitz de pe lângă Consiliul German pentru Relaţii Externe.

Vizita oficialului american n-a fost văzută cu ochi buni de autorităţile de la Kremlin

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite