Chişinău: Vladimir Voronin este supărat pe ţările europene care sprijină pe oricine "numai să nu revină comuniştii la putere"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte comunist al Republicii Moldova Vladimir Voronin a criticat, ieri, ţările Uniuni Europene pentru că sprijină alianţa aflată la guvernare. „Politica lor e următoarea: să vină oricine la guvernare, să se întâmple orice, numai să nu revină comuniştii", a declarat Voronin, în cadrul unui club de presă.

Liderul comuniştilor a spus că sprijinul oferit de către structurile europene actualei guvernări este unul fals. În opinia sa comunitatea europeană dă bani doar pentru că actuala guvernare promovează o politică anticomunistă. „Iar complimentele care răsună astăzi în adresa actualei guvernări privind succesele în integrarea europeană sunt spuse din alte motive şi pentru alte succese. În primul rând, pentru loialitatea lor politică, pentru politica lor anti-rusească şi mediocritatea lor provincială", a adăugat Vladimir Voronin.

„Cine primul a declarat cursul strategic de dezvoltare al Republicii Moldova pentru integrare europeană? Cine a elaborat planul de trei ani pe care l-am executat cu brio? Am fost premiaţi de Uniunea Europeană cu 17 milioane de euro pentru realizarea acestui plan", a spus Vladimir Voronin.

AIE, balaur cu trei capete

Ex-preşedintele comunist a spus că neîntelegerile apărute pe marginea Politicii bugetar-fiscale sunt determinate de interesele fiecărei componente a Alianţei pentru Integrare Europeană. „Noi toţi am crescut citind poveşti şi una din poveştile noastre preferate era despre balaurul cu trei capete. Acest balaur cu trei capete nu are perspectivă, mult nu poate să trăiască, şi aduce numai rău. N-am crezut niciodată în aceste alianţe. Toţi au interesele lor", a afirmat Voronin.

„Guvernarea generează doar scandal după scandal, nepropunând societăţii nici un proiect pozitiv, nici o noutate optimistă", a adăugat Voronin.

Vrea să se alieze cu PLDM

Deşi a criticat dur actuala Alianţă, Voronin este gata în continuare să se alieze cu Partidul Liberal Democrat pentru a vota preşedintele ţării şi a forma „un guvern de profesionişti" pentru a salva ţara. Voronin a subliniat însă că nu e vorba de formarea unei coaliţii de guvernare PCRM-PLDM.

Referindu-se la cei opt ani de guvernare comunista, Voronin a recunoscut că a ţinut totul în mâinile sale. „Da, eu am concentrat toată puterea - partidul, Parlamentul, Guvernul, dar pentru ţară, pentru rezultatele ţării. Am concentrat puterea, dar am facut-o pentru tara", a declarat liderul PCRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite