Chişinău: "Ucigaşi“ şi „hoţi“ vor Primăria. În ultimele zile de campanie concurenţii electorali s-au întrecut în incriminări dure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai gravă învinuire este adusă de Partidul Liberal, care susţine că un consilier comunist ar fi săvârşit o crimă.

Liberalii l-au acuzat pe consilierul Anatolie Tofan, ales pe listele Partidului Comuniştilor, că ar fi fost condamnat, în 1988, la zece ani de puşcărie pentru că ar fi violat şi omorât o fată, apoi ar fi îngropat-o în curtea propriei case.

Mama victimei a apărut în faţa presei alături de candidatul PL, Dorin Chirtoacă, şi a povestit tragedia prin care a trecut. „Tofan avea atunci 15 ani. Sora lui a chemat-o în ospeţie pe fetiţa mea Larisa, de 13 ani. Anatolie a închis-o în casă şi a violat-o. După ce ea l-a ameninţat că va povesti părinţilor, a înjunghiat-o în inimă cu un cuţit de bucătărie şi a îngropat-o în grădină. Am găsit-o abia peste şase zile moartă", a spus Elena Mocreac. „E un criminal, un bandit şi trebuie să stea la puşcărie, dar nu la Primărie", a adăugat femeia.

Consilierul PCRM a respins acuzaţiile. „Sunt nişte minciuni. Voi acţiona în judecată persoanele care au răspândit această informaţie", a declarat Anatolie Tofan.

Oleg Cernei, consilier liberal, a vorbit şi despre alţi comunişti aleşi în CMC care, în opinia lui, ar avea un trecut dubios. „Nicolae Curtoglo a prejudiciat bugetul de stat cu 37 de milioane de dolari, privatizând abuziv Hotelul Naţional. Victor Gurău a făcut delapidări fiscale şi are trei dosare penale pentru însuşirea ilegală a unor bunuri materiale", a menţionat reprezentantul PL.

Şi Igor Dodon, candidatul PCRM la funcţia de primar de Chişinău, a fost învinuit că, în perioada în care era ministru al Economiei, ar fi fost implicat în diverse scheme de delapidări. Dodon a calificat acuzaţiile drept o încercare de manipulare a alegătorilor.

AU RĂSPUNS CU ACEEAŞI MONEDĂ

Membrii PCRM nu s-au lăsat mai prejos şi au lansat mai multe acuzaţii la adresa liberalilor. Igor Dodon a învinuit fosta conducere a Primăriei de încălcări la proiectarea Uzinei de ardere a deşeurilor. „Contractul nu a fost realizat, iar zece hectare de pământ au intrat în proprietatea unei firme italiene", a declarat candidatul PCRM. De asemenea, el a adus exemple de autorizări ilegale pentru construcţii în parcuri şi spaţii verzi şi obţinerea ilegală a permiselor pentru amplasarea gheretelor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite