Chișinău: Ghimpu a plecat într-o vizită-fulger la Padova, Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, președinte interimar al Republicii Moldova
Mihai Ghimpu, președinte interimar al Republicii Moldova

În după-amiază zilei de duminică, 21 noiembrie, președintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a plecat la Padova, Italia, unde este preconizată o întrunire electorală cu cetăţenii moldoveni stabiliți în Italia. Vizita-fulger a lui Ghimpu va dura numai câteva ore întrucât luni dimineață acesta trebuie să fie prezent la Chișinău, afirmă Valeriu Rusu, șeful serviciului de presă al Președinției.

Cheltuielile legate de vizita preşedintelui interimar în Italia au fost suportate din fondul electoral al Partidului Liberal, pe listele căruia candidează Mihai Ghimpu pentru scrutinul din 28 noiembrie, a declarat pentru "Adevărul" Petru Grozavu, purtătorul de cuvânt al PL. „Padova este oraşul italian unde se află un număr important de cetăţeni moldoveni și Președintele a considerat important să se deplaseze acolo", a mai spus Grozavu.

Vizita liderului Partidului Liberal în Italia survine la câteva zile după o deplasare oficială a prim-ministrului Vlad Filat la Roma și Verona. Premierul, totodată și președinte al PLDM, a avut programate în peninsulă întâlniri electorale cu moldovenii stabiliți acolo.

La referendumul constituțional din 5 septembrie 2010 cei mai activi moldoveni din străinătate au fost cei din Padova, aici votând 1.910 de cetățeni, mai mult decât la București, unde au votat 1.416 de alegători.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite