Chișinău: 2.500 de observatori vor urmări buna desfăşurare a scrutinului din 28 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2.300 de observatori naționali și aproximativ 200 de observatori străini vor monitoriza alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc peste o săptămână în Republica Moldova.

Majoritatea lor sunt reprezintanţii Asociației "Promo-Lex", care vor urmări buna desfăşurare a scrutinului din 28 noiembrie la nivel național. Dintre observatorii internaționali, cei mai mulți reprezintă ţări din Comunitatea Statelor Independente (CSI) - 52 de persoane, precum şi din partea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) - 31 de persoane.

Comisia Electorală din Georgia și Ambasada Rusiei la Chișinău vor delaga câte 20 de persoane la alegerile din Republica Moldova. Din România se vor deplasa la Chișinău trei funționari de la Autoritatea Electorală Permanentă și trei observatori din partea Asociaţiei Pro Democraţia Club din Târgu Neamţ.

Observatorii OSCE se declară mulţumiţi de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, se spune în ultimul raport făcut public. OSCE afirmă că aceasta este reflectată mult mai bine în mass-media, iar accesul populaţiei la informaţii cu privire la actuala campanie electorală a fost mai facil, datorită apariţiei unor noi posturi de televiziune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite