Chiril Lucinschi susține că nu a discutat despre postul de Ambasador al Republicii Moldova la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de la Chişinău au solicitat agrementul de la Federaţia Rusă pentru desemnarea în funcţia de ambasador al Republicii Moldova în această ţară a deputatului liberal-democrat Chiril Lucinschi, anunţă regnum.ru, citând surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Chiril Lucinschi a declarat însă că nu a discutat cu nimeni despre acest subiect.

Despre faptul că Chiril Lucinschi ar putea fi noul Ambasador al Republicii Moldova la Moscova se vorbeşte de câteva luni. La rândul său, Lucinschi a declarat că tratează acest subiect ca pe o speculaţie, dar a susţinut că este gata să preia funcţia.
"Dacă va fi solicitare sau necesitate de a pleca şi a ajuta în această direcţie, eu sunt gata. Pe de altă parte, la etapa actuală nu sunt pregătit să plec din ţară pentru că viitorul meu, totuşi, e legat de prezenţa mea aici. Dar, repet: interesele statului trebuie să prevaleze în procesul de luare a deciziilor", declara câteva săptămâni în urmă Chiril Lucinschi, într-un interviu pentru tribuna.md.

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţa a fost rechemat din funcţie la 25 aprilie, după ce a declarat într-un interviu că retragerea înainte de termen a militarilor ruşi din Transnistria reprezintă un pericol pentru ţara noastră.

De la rechemarea ambasadorului, Chişinăul este în căutarea unui alt reprezentant la Moscova. Printre candidaţii, numele cărora a fost vehiculate în presă, se numără şi viceministrul Afacerilor Externe, Andrei Popov şi fostul angajat al diplomaţiei de la Chişinău, Mihai Diacov. Totodată, la sfârşitul lunii mai, ministrul Afacerilor Externe, Iurie Leancă, declara că într-o săptămână va fi găsită persoana potrivită pentru această funcţie.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Chiril Lucinschi respinge zvonurile că a fost propus ambasador la Moscova. „Poate presa cunoaște mai bine și mai mult. Eu personal nu am auzit și nici nu am discutat cu nimeni pe marginea acestui subiect. Eu înteleg foarte bine că ambasada Moldovei în Federația Rusă are importanță și pentru relațiile bilaterale și pentru Republica Moldova, în general. Înteleg foarte bine că persoana care va fi în fruntea acestei misiuni trebuie să aibă calități și capacități necesare pentru a face față unor provocări, chiar. Și pentru ameliorarea situației acolo unde încă nu am avut progrese. Iată reieșind din aceste considerente deja se vehiculează cine poate să fie în fruntea misiunii", a declarat Chiril Lucinschi.

Chiril Lucinschi nu va deveni ambasador în Federaţia Rusă

Filat: "Chiril Lucinschi ar fi un bun ambasador la Moscova

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite