Cât i-a plătit Plahotniuc unui fost premier francez ca acesta să ţină un discurs la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc şi Dominique de Villepin la lansarea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri
Vlad Plahotniuc şi Dominique de Villepin la lansarea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri

Pentru că a ţinut un discurs şi a participat la inaugurarea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Dominique de Villepin, politician şi scriitor francez, fost ministru de externe şi expremier al Franţei în perioada 2005-2007 a fost plătit cu circa 80 mii de euro. Acesta este tariful oficial, potrivit portalului gandul.info.

Cunoscutul politician francez Dominique de Villepin a efectuat în perioada 6-7 octombrie 2010 o vizită în Republica Moldova, la invitaţia Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), fondator şi preşedinte al căreia este Vlad Plahotniuc, actualul prim-vicepreşedinte al Parlamentului.

Scopul declarat al vizitei lui de Villepin a fost ţinerea unui discurs la evenimentul de lansare oficială a AOAM. Acesta însă nu a venit din raţiuni de a promova economia de piaţă în cea mai săracă ţară a Europei sau din dorinţa de a transmite vreun mesaj crucial pentru ţara naostră. Cel mai probabil că el a venit pentru că este plătit. Aceasta este regula de bază a uneia dintre cele mai bănoase ocupaţii de la ora actuală din lume: aceea de speaker, adică de vorbitor la diferite evenimente.

Costul serviciilor lui Dominique de Villepin sunt de 80.000 de euro, arată o analiză realizată de publicaţia Gândul.La aceasta se mai adaugă costurile de transport, cazare, masă şi alte asemenea cheltuieli.

Cât a plătit în realitate, Plahotniuc şi Asociaţia pe care a fondat-o, nu au anunţat

De notat că Dominique de Villepin candidează în prezent la funcţia de preşedinte al Franţei, dar şansele sale de a câştiga competiţia sunt minime.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite