COALIȚII LOCALE/ PD și PCRM aleg președintele la Anenii Noi. PLDM și PCRM împart comisiile la Sângerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul raional Anenii Noi
Consiliul raional Anenii Noi

Aleșii locali se pare că și-au pierdut răbdare și nu mai au de gând să aștepte ca liderii Alianței pentru Integrare Europeană să decidă în privința formării coalițiilor la nivel local.

Astfel, astăzi doi din cei patru consilieri ai Partidului Democrat, Vasile Dodon și Oleg Lisenco, au votat pentru realegerea comunistului Vladimir Vâzdoagă în funcția de președinte al raionului Anenii Noi.

Potrivit unor surse, celor doi li s-au promis funcții de răspundere în Anenii Noi. Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a anunțat că ei vor fi excluși din partid.

Comuniștii au 14 mandate în consiliul raional Anenii Noi, iar pentru a deține majoritatea ei mai aveau nevoie de trei voturi pe care le-au obținut de la cei doi democrați și un consilier independent, care a trecut de partea lor.


La Sângerei, consilierii orăşeneşti din partea Partidului Liberal Democrat şi a Partidului Comuniştilor au votat împreună partajarea comisiilor permanente din cadrul Consiliului.

Preşedenţia Comisiei buget şi finanţe i-a revenit PCRM, a Comisiei economie, construcţii, transport şi construcţii - PLDM, a Comisiei protecţie socială - Partidului Liberal şi a Comisiei ecologice - PCRM. Partidul Democrat, cu un număr egal de mandate ca cel al PLDM, nu are preşedenţia niciunei comisii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite