CHIŞINĂU: Noua componenţă a Comisiei Electorale Centrale a fost votată unanim de către Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat cu unanimitate de voturi noua componenţă de nouă membri a Comisiei Electorale Centrale. PLDM şi PCRM au propus câte trei mebri, iar PD şi PL câte unu. Încă un candidat a fost înaintat de preşedintele interimar. 

Se vehiculează că noul preşedinte al CEC a r putea deveni Iurie Ciocan, fostul secretar al Comisiei. Iurie Ciocan, care în fosta componenţă a CEC fusese înaintat de Partidul Comuniştilor din Moldova, de data aceasta a fost propus de Partidul Liberal Democrat. Din partea aceleiaşi formaţiuni au mai fost numiţi Ştefan Creangă şi Vasile Gafton. PCRM va fi reprezentat la CEC de Alexandru Semionov, Igor Vremea şi Vadim Motarschi. Partidul Democrat a propus-o pe Svetlana Guţu, iar Partidul Liberal pe Ştefan Urâtu. Din partea preşedintelui Marian Lupu a fost numit Andrei Volentir, ex-reprezentat la CEC al PD. Volentir ar putea fi noul secretar al Comisiei.

Deputaţii comunişti i-au reproşat lui Iurie Ciocan că a acceptat să fie înaintat de PLDM. „De această dată sunteţi deja candidatul PLDM?“, l-a întrebat ironic Grigore Petrenco. „Pentru ce merite aţi fost înaintat din partea PLDM?“, s-a interesat şi Anatolie Zagorodnâi. „Peste cinci ani de zile din partea cărui partid veţi mai candida?“, a întrebat şi Eduard Muşuc, un alt parlamentar PCRM. Iurie Ciocan a răspuns că propunerea PLDM a fost singura care i-a fost făcută şi de aceea a acceptat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite