Barack Obama i-a spus lui Marian Lupu, la Varșovia: SUA susțin aspirațiile europene ale Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful intrerimar al Republcii Moldova, Marian Lupu, a avut o întrevedere cu președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, cu prilejul participării la Summitul şefilor de stat din Europa Centrală, care s-a desfășurat în Polonia.  

Potrivit serviciului de presă al Presedinției moldovenești, șeful de la Casa Albă i-a spus lui Marian Lupu că Statele Unite ale Americii susțin politica uşilor deschise faţă de ţările care doresc să adere la Uniunea Europeană. „Preşedintele Barack Obama a menționat că va sprijini în continuare aspiraţiile europene ale țării noastre şi a apreciat înalt eforturile depuse pe calea promovării democraţiei și a reformelor în Republica Moldova", se arată în comunicat.

La rândul său, Marian Lupu a reconfirmat că, la etapa actuală, obiectivele principale ale Republicii Moldova se regăsesc în tot ceea ce semnifică procesul de integrare europeană. Președintele interimar a mulţumit SUA pentru suportul multilateral acordat Moldovei.

Șeful interimar al statului a abordat și subiectul reintegrării teritoriale a ţării, subliniind necesitatea de a relua negocierile în formatul 5+2, în care OCSE, Rusia şi Ucraina sunt mediatori, iar SUA şi UE participă în calitate de observatori. Marian Lupu a reiterat poziția oficială a Chișinăului privind reglementarea politică a diferendului transnistrean, prin identificarea unei soluții viabile de reintegrare a țării în cadrul hotarelor recunoscute internațional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite